nedjelja, 13. siječnja 2013.

...dijeta...

...započinjem dijetu, jednostavno moram nakupilo se tu od Božića i nove i sad je vrijeme da se tog riješimo , ja inaće teško mogu smršavit , a vrlo lako mi se nakupi ......zato sam izradila tjedni plan prehrane, iz svih dijeta što sam pronašla na netu sastavila sam svoju onoga što najviše volim.....

PONEDJELJAK

Doručak: kava s malo šečera (najbolje crna al ja si ipak stavim malo mlijeka jer nemogu pit crnu)

Ručak: jedno pečeno jaje s jednom kriškom integralnog tosta

Večera: zelena salata ili voćna salata

UTORAK

Doručak: tost s marmeladom i čaj ili kava

Ručak: riba kuhana ili pečena i jedna kriška integralnog kruha

Večera: jabuka

SRIJEDA

Doručak: kava bez šečera i pecivo

Ručak: jedan odrezak i salata

Večera: voće i jogurt

ČETVRTAK

Doručak: čaj i pecivo

Ručak: riža s povrćem kuhano 

Večera: dva petit keksa i jabuka

PETAK

Doručak: čaj s limunom i malo meda ne šećerit

Ručak: dva integralna kruha i jogurt

Večera: jaje na oko i mrkva

 ..i naravno puno puno tekučine pit i malo vježbat.. što vi kažete na dijetu znam da se neki neće slagat neki hoće ako imate neki savjet rado volim čut jer ovo ljeto sestra ima svatove i moram dovesti svoju figuru u red ...
....nadam se da ću uspjet makar 3-4kg skinut , držim fige do čitanja puno vas pozdravljam....

Broj komentara: 12:

  1. ja inače ne držim neku dijetu, samo izbacim nešto iz dnevnog jelovnika osobito večeru ili za večeru samo jogurt a ručak i doručak ne previše..
    Uz ovo samo bih ti preporučila ako možeš i ako voliš da piješ zeleni čaj i to bar litru, jer on pomaže u regulaciji tjelesne težine a i zdrav je inače za organizam..
    Sve ovisi o tvom metabolizmu, meni on dosta pomaže i stavim u njega malo cimeta radi okusa :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Izvini, dijeta nije dobra. Ustvari, ovo nije dijeta neo iscrpljivanje. Moraš imati 5 obroka, izbalansiranih, da se desi da ti pada šećer i da ti bude loše. Moraš jesti na svaka 3 sata, ali po malo, a ručak mora biti jači. Voče jedi između obroka OBAVEZNO.To ti kažem jer sam ja prošle godine držala dijetu sa kojom sam jako lepo smršala za kratko vreme. Bilo mi je teško da naučim da jedem 8 puta dnevno, ali je neverovatno koliko to sređuje oragnizam, u celini. Nisam čak mogla ni da pojedem sve što su mi napisali.
    Mislim da ne bi trebalo da odjednom šokiraš oragnizam dijetom, već postepeno izbaci večeru, pa nakon nedelju dana počni sa ozbiljnom dijetom. I NI SLUČAJNO ne uzimaj preparate iz apoteke, jer sam se ja sa njima upropastila. Bukvalno. Em nisam smršala, em sam naudila organizmu.

    Uostalom, do leta ima vremena, a ti si mlada i to će brzo ići. A ako bude i kilo, dva viška, nije strašno, veruj mi, lepa si i sa njima.

    OdgovoriIzbriši
  3. ovo NIJE dijeta nego izgladnjivanje koje će te iscrpiti i rezultat će biti dodatnih 10 kg!
    Plan: isplaniraj dan tako da cijeli dan nešto radiš. Nije važno što, kukičanje, učenje, pospremanje, šetnja, pranje zavjesa... radi, manje vremena ispred frižidera. Nikad se ne nagrađuj hranom nego šetnjom.
    Doručkuj zobene pahuljice i zalij ih kavom s manje šećera. Ručaj što god obitelj jede, samo se discipliniraj i ne uzimaj 2x.
    Nije fora u promjeni jelovnika nego u promjeni stila života i doživljaja sebe i svojih prioriteta. Ako budeš dovoljno uporna dogodit će se uspjeh na svim poljima života jer ćeš biti zdravija, vedrija, energičnija, pozitivnija. Pitanje je jesi li spremna na uspjeh i na drugačiji život? Možeš li uvijek i zauvijek svoj dan organizirati da u njemu bude mjesta za posao, obitelj, sport... to je stvar organiziranja i discipline, ali je dobra strana što ti prijeđe u naviku! Ne daj se Nives! U nove pobjede!

    OdgovoriIzbriši
  4. I meni treba dijeta. U stvari, često sam bila na dijetama, ali posle ne pazim. radim po onoj, jedva čekam da skunem ove kilograme i da se dijeta završi, pa da se najedem, umesto Trajno menjam način ishrane :)
    Želim ti uspešnu i laku dijetu.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hm, ja sigurno ne bi izdržala ovakvu dijetu. Na kraju dana bi bila tako gladna da bi onda samo mislila na hranu. Ja ako vidim da pretjeram, sljedeći dan se discipliniram i pojedem manje i tako održavam konstantnu težinu. Budeš li naglo smršavila, to je šok za organizam i brzo će se ti kilogrami vratiti, zato radije mršavi sporije ali tako će sigurno rezultat biti trajan, uostalom do ljeta imaš vremena...

    OdgovoriIzbriši
  6. Sorry, ali past ćeš u nesvijest od gladi ako si do sad jela normalno ili možda obilno. Evo ti moj savjet, tj.link, pa malo pročitaj, možda nađeš nešto za sebe. http://istineilaziohrani.blogspot.de/.Ja se pomalo prilagođavam tome i mogu reć jako sam zadovoljna.Lp.

    OdgovoriIzbriši
  7. Draga Nives!Ovu dijetu prekriži i to odmah.Nisam vidjela baš neko povrće,voće,meso koje organizmu treba da ne bi prvo crpilo zalihe koje je pospremilo a nakon toga pravac bolnica.Draže će tvojoj seki biti da ti budeš na njenoj svadbi nego koliko kilograma imaš.
    Evo kako sam ja skinula 13 kg za 5 mjeseci(znači još imaš vremena):izbacila sam večeru i umjesto nje svaku večer hodala sat vremena.Prvo sam krenula sa laganom šetnjicom a kad sam ušla u štos hodala sam brzo.Nikada nisam išla u društvu jer se to onda pretvori u klafranje i šetnju a ne u dobar tening.Nakon šetnje NIKADA nisam jela niti nešto gricnula.Čaša vode,tuširanje i spavanac.
    Znanstveno je dokazano da sa godinama postanemo tzv. tajni jedači,što bi značilo da poskrivečki(sami od sebe)jedemo.Ne zaboravi da i u žličici nutelle i u oblizanom poklopcu jogurta čuče kalorije.
    Želim ti da još jednom dobro razmisliš o ovoj dijeti i kakve ti posljedice ona može donijeti.Ovo je bolesnička dijeta a nikako dijeta za osobu koja se kreće i radi jer niti ima baš nekih kalorija niti nekih nutritivnih vrijednosti.

    OdgovoriIzbriši
  8. hvala vam cure na komentarima svakako ću uzeti u obzir vaše savjete zato sam vas i pitala , većinom ove stvari što ste mi preporučili sada radim i ništa neide dole znači izbacila večeru malo vježbe puno tekućine i ništa nepomaže :(

    OdgovoriIzbriši
  9. nažalost slazem se sa večinom. ovo je deraga nives izgladnjivanje a ne dijeta! dnevno bi svi trebali jesti najmanje 5 obroka dnevno od kojih su 2 međuobroka između ručka i večere.

    ja sam od lani smršavila 5kg,ali moj problem je bio sa probavom i zatvorom.tu mi je pomogao kiwi i donat ali isto tako i kretanje. izbaci šećer,soli,slatkise,grickalice a njih zamjeni orašatim plodovima koji su bogati vitaminima i mineralima te voćem i povrćem te također dosta vode. za skidanje kila,masnoća,celulita osim zelenog dobar je i zuti čaj,ako ikako mozes uzmi ga pravog u čajoteci,samo za sebe mrvicu jer su jako skupi. pazi sa djetama,a kad uskladis prehranu i izbacis sve štetno djete ti vise neće ni trebati :) pazi na sebe :*

    OdgovoriIzbriši
  10. ovo je jako malo hrane za cijeli dan, a pretpostavljam da si aktivna u toku dana, nije samo da ležiš i sjediš i ne trošiš energiju (a i kada čovjek leži organizam treba kalorije, kako bi se metabolizam održao). nakon što izgubiš neke kile ovakvim načinom ishrane(ili "nenačinom" da ga tako nazovem) za sedam dana vratiće se sve, ako ne i još malo više.
    zato ti ja ne bih ovo preporučila nikako.

    do ljeta imaš još dosta vremena tako da i čak i sa malim koracima možeš dosta da uradiš. postavi sebi male ciljeve i veliki rezultat će puno lakše doći. lakše je reći: tri dana neću jesti slatkiše i grickati između obroka, nego: do ljeta ću biti na dijeti. tri dana se može izdržati bez slatkiša i nakon što prođu vidjećeš da četvrti dan možeš pojesti nešto slatko, a i ne moraš, jer nemaš baš tako veliku potrebu. znači ne uskraćuješ sebi ništa, ne zabranjuješ sebi slatkiše, već umjesto toga procjenjuješ šta je za tebe bolje da pojedeš umjesto toga. kao što rekoh: malim koracima do cilja.
    sretno :)



    OdgovoriIzbriši
  11. Drago mi je da si poslušala gore navedene savjete jer zaista, ovo što si gore napisala nije plan prehrane već tortura. Mislim da is krivo krenula od starta. Dijeta, znači sam sebi nešto uskratiti, što možda funkcionira na kraći period, ali na duge staze, nažalost ne. Čim si čovjek nešto uskrati, odmah imaš još veću želju za tim. Ako želiš skinuti kile, onda moraš promijeniti način razmišljanja i prehrane i to postepeno. Malim koracima, nemoj pojesti tri šnite bijelog kruha, nego jednu ili dvije integralnog, nemoj pojesti cijelu čokoladu nego jedan red ili bananko, nemoj pojesti deset napolitanki nego dvije ili tri. Puno pij tekućine, ali vode ili svježe cijeđenih sokova, NE gazirano.

    A što se tiče doručka, kava nije doručak. Ujutro treba pojesti kvalitetan obrok (zobene i mlijeko, zrnati ili posni sir sa pureom delux šunkom na raženom kruhu,). Međuobrok bi trebao biti jogurt, kuhano jaje ili ako hoćeš voće i /ili orašasti plodovi. Ručak piletina sa povrćem, tuna sa posnim sirom i nešto slično. Večera, lagana ali konkretna, opet tuna, posni, salate.

    Prema navedenom vidiš da bi ti najbolji prijatelji trebali postati zobene pahuljice (ne musli), tuna ili bilo koja druga riba, posni sir i piletina/puretina.

    Drastičnim smanjenjem kalorija postižeš suprotni efekt, dovodiš tijelo u stanje hibernacije i gladovanja, usporavaš metabolizam, a cilj ti je upravo suprotno. Kada je tijelo gladno, ono hranu "pretvara u masne stanice", i dovodi do debljanja. Više manjih, a hranjivih obroka ubrzava metabolizam.
    Više kretanja, vježbanja, pogotovo jačanja mišića (mišići troše više kalorija od masti)

    Nadam se da ne budeš zamjerila na ovako dugom postu! :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Slažem se sa većinom ... i sama tu i tamo ima problem sa istim ali najbolje rezultate daje kombinovanje fizičke aktivnosti i više zdravih obroka u toku dana .... ponekad ih imam 6 ili 7 (trener mi piše ishranu) i nisam uopšte gladna a kilogrami se tope .... provereno ...

    OdgovoriIzbriši

hvala na komentaru, uvijek ste dobro došli na moj blog vaše me pohvale potiču da budem još bolja!!! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...